Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου για τη "δύσκολη εξίσωση" περικοπής των δώρων σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους


"Απαραίτητη εξοικονόμηση για να εξισωθούν έσοδα και δαπάνες" χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πακέτο των 11,5 δισ.ευρώ, σημειώνοντας πως "πολλά από τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση δεν έγιναν δεκτά, λόγω έλλειψης εθνικής αξιοπιστίας".
"Δεν μπορείς να διαβουλευτείς, εάν ο άλλος δεν σε εμπιστεύεται", είπε στον Βήμα 99,5.
Ερωτηθείς για το εάν προεκλογικά η ΝΔ γνώριζε όλα αυτά τα προβλήματα ο κ.Κεδίκογλου είπε:
"Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν ότι δεν μπορούσαμε να διαβουλευτούμε όταν ξεκινάγαμε από μηδενικό σημείο αξιοπιστίας για να κερδίσουμε το καθετί, με πρώτη την αξιοπιστία μας. Επαναλαμβάνω ότι αυτές οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης και οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις και η συμφωνία με τους κοινοτικούς μας εταίρους θα εφαρμοστούν".
Ακόμη, χαρακτήρισε "δύσκολη εξίσωση" το θέμα της περικοπής των δώρων σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, λέγοντας πως "εάν δεν κόψουμε τα δώρα, θα πρέπει να κόψουμε από αλλού".
"Προτεραιότητες της κυβέρνησης', όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου, είναι "η ανάκτηση της εθνικής αξιοπιστίας, η ανάκαμψη της οικονομίας, η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και η προστασία της αξιοπρέπειας του πολίτη".
"Μάχιμοι οι ένστολοι, αλλά εκτίθενται σε διαφορετικούς κινδύνους"
Λάθος που «χρησιμοποιήθηκε από όλους μας» ο διαχωρισμός των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά ταυτόχρονα προχώρησε σε νέο, με βάση την «διακινδύνευση»
Σε ερώτηση για την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ να μην θιγούν τα μισθολόγια των ενστόλων, που βρίσκεται υπό απειλή, ο κ.Κεδίκογλου σχολίασε ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια να βρεθεί η δικαιότερη δυνατή λύση. Επειδή όμως είπατε μία ορολογία που είναι λάθος -χρησιμοποιήθηκε λάθος από όλους μας- δεν υπάρχουν μάχιμοι και μη μάχιμοι ένστολοι. Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι οι ένστολοι, όποιος φέρει όπλο είναι μάχιμος ... Βέβαια, ναι μεν είναι όλοι μάχιμοι, αλλά υπάρχουν και μονάδες, ομάδες ιδιαίτερης διακινδύνευσης, υπάρχει μία κλιμάκωση. Αλλά όλοι οι ένστολοι είναι μάχιμοι».
«Σύντομα θα βγει το μαχαίρι, ότι είναι τα τελευταία μέτρα, ότι θα συνοδευτούν και από άμεσα –το είπε χθες ο Πρωθυπουργός- αναπτυξιακά μέτρα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχόλιο ακροατή που σημείωνε ότι το μαχαίρι δεν «έπιασε κόκαλο» απλά αλλά «βρίσκεται στο κόκαλο εδώ και πολύ καιρό. Το έβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου, συνέχισε η κυβέρνηση Παπαδήμου, τούτη εδώ η κυβέρνηση απλώς στριφογυρίζει το μαχαίρι και πονάει πιο πολύ».
Ο κ.Κεδίκογλου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ θα είναι πραγματικά τα τελευταία και τόνισε ότι «είναι αναγκαία και πολύ σύντομα θα φανεί το φως. Ήδη, αρχίζει να φαίνεται μία αχτίδα φωτός. Ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα πρώτα θετικά σημάδια σε ό,τι αφορά τους μελλοντικούς σχεδιασμούς μας. Πρέπει να φέρουμε σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή και πρέπει να δικαιώσουμε τους Έλληνες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου