Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα όπλα κατά της φοροδιαφυγής: «‘Η πληρώνεις τα χρέη σου ή πας φυλακή»


Της φυλακής τα σίδερα είναι ΚΑΙ για τους… φοροφυγάδες…!
Αυτό σκέφτηκε το ο Υπ. Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και ετοιμάζουν νέα ρύθμιση: 
Σε όσους περνούν χειροπέδες επειδή χρωστούν στο κράτος, θα πρέπει να πληρώνουν άμεσα μέρος των οφειλών τους ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούνται στη φυλακή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό πρόκειται να γίνει καθώς φέτος είναι εκατοντάδες οι συλλήψεις για φοροδιαφυγή και χρέη προς το Δημόσιο, ωστόσο τα έσοδα που μπήκαν στα ταμεία του κράτους είναι ελάχιστα.
Έτσι, πλέον θα πρέπει πριν την εκδίκαση της υπόθεσης ο κάθε υπόχρεος να καταβάλει μέρος των οφειλών για να μείνει εκτός φυλακής.

Την ίδια ώρα από …κόσκινο θα περνούν όλες τις δηλώσεις με 3.000.000 μισθωτούς να μπαίνουν στο στόχαστρο. Οι ελεγκτές θα αθροίσουν όλα τα έσοδα που προκύπτουν ώστε να ελεγχθεί εάν πλήρωσαν τους φόρους που αναλογούν.

Θα ζητηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία από το ΙΚΑ με τις δηλώσεις εργοδοτών για τη διασταύρωση των στοιχείων με τα αντίστοιχα ΑΦΜ των φορολογουμένων, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους συνταξιούχους.

Μέχρι και διασταυρώσεις πινακίδων αυτοκινήτων με τα ΑΦΜ των φορολογουμένων θα γίνονται… Θα ελεγχθεί δηλαδή πόσα αυτοκίνητα είχε κάθε φορολογούμενος στην κατοχή του και κινούταν επί τουλάχιστον 1 μήνα μέσα στο 2011.

Όλα τα στοιχεία, έσοδα, ακίνητα, αυτοκίνητα θα διασταυρωθούν για να διασταυρωθεί  εάν πληρώθηκαν οι φόροι που αναλογούν. Έτσι, όσοι δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση και έχουν έσοδα μάλλον πρέπει να ανησυχούν...
Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου