Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερο

Πως το κάνουμε:

  1. Ξύνω εξωτερικά τα πορτοκάλια και τα βάζω σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει εντελώς.
  2. Τα βάζω στην φωτιά και όταν κοχλάσει το νερό τα βράζω για 30 min.
  3. Τα βγάζω και αλλάζω το νερό 3-4 φορές σε διάρκεια 2,5-3 ωρών.
  4. Όταν πετάξω το τελευταίο νερό κόβω το κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 κομμάτια.
  5. Βράζω την ζάχαρη με το νερό για 5 min και το ξαφρίζω. Έπειτα ρίχνω μέσα τα πορτοκάλια και βράζω για 30 min.
  6. Τα αφήνω ως την επόμενη μέρα και τα ξαναβράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου