Κινόα: Υπερθρεπτικός σπόρος, υπερτροφή του μέλλοντος! Για υποψιασμένους του γκουρμέ σύμπαντος...
Κύριο πιάτο
Μερίδες 12 (από 5 κομματάκια κρέας)
16 κούπες (american) νερό
1 1/2 κιλού μοσχαράκι κομμένο σε 60 μικρά κομματάκια περίπου (σπάλα: Κομμάτι κρέατος με λίγα γενικά λιπαρά και αρκετά μαλακό )
2 καρότα ψιλοκομμένα, 2 πατάτες ψιλοκομμένες
1 σελινόριζα μεγάλη ψιλοκομμένη ή 2 μικρές
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες (πράσινη και κόκκινη)
σέλινο ψιλοκομμένο
αρακά, καλαμπόκι, φασολάκια κλπ, συνολικά 8 κούπες λαχανικά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και 2 μικρά ξερά πολτοποιημένα
2 πράσα πολτοποιημένα, 2 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλιές ντοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης (30 ml)
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπας κινόα ή πληγούρι ή κουσκουσάκι ή αστράκι
2 κουταλιές αλεύρι διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
αλάτι, πιπέρια φρεσκοαλεσμένα



1. Βράζουμε το νερό, μαζί με το μοσχαράκι .Ξαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας (λίγο κάτω από τη μέση της διαδρομής του), κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 50'.
2. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σιγοβράζουμε για 25'.
3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κινόα και το αλεύρι. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15'.
4. Σερβίρουμε με φρεσκοαλεσμένο μείγμα πιπεριών.

Κινόα
Ανατομία Μοσχαριού
Κατηγορία: α-1. Κρέατα-Κιμάδες: 3. Μοσχαράκι νουά με brown souse
4. Μοσχαράκι μπουργκινιον
Κύριο πιάτο
Μερίδες 12 (από 5 κομματάκια κρέας)
16 κούπες (american) νερό
1 1/2 κιλού μοσχαράκι κομμένο σε 60 μικρά κομματάκια περίπου (σπάλα: Κομμάτι κρέατος με λίγα γενικά λιπαρά και αρκετά μαλακό )
2 καρότα ψιλοκομμένα, 2 πατάτες ψιλοκομμένες
1 σελινόριζα μεγάλη ψιλοκομμένη ή 2 μικρές
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες (πράσινη και κόκκινη)
σέλινο ψιλοκομμένο
αρακά, καλαμπόκι, φασολάκια κλπ, συνολικά 8 κούπες λαχανικά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και 2 μικρά ξερά πολτοποιημένα
2 πράσα πολτοποιημένα, 2 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλιές ντοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης (30 ml)
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπας κινόα ή πληγούρι ή κουσκουσάκι ή αστράκι
2 κουταλιές αλεύρι διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
αλάτι, πιπέρια φρεσκοαλεσμένα



1. Βράζουμε το νερό, μαζί με το μοσχαράκι .Ξαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας (λίγο κάτω από τη μέση της διαδρομής του), κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 50'.
2. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σιγοβράζουμε για 25'.
3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κινόα και το αλεύρι. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15'.
4. Σερβίρουμε με φρεσκοαλεσμένο μείγμα πιπεριών.

Κινόα
Ανατομία Μοσχαριού
Κατηγορία: α-1. Κρέατα-Κιμάδες: 3. Μοσχαράκι νουά με brown souse
4. Μοσχαράκι μπουργκινιον
6. Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιλάφι
Κατηγορία: β-4. Ελληνικά & παραδοσιακά: 1. Μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι
Κατηγορία: β-6. Για φοιτητές: 1. Μοσχαράκι σούπα με λαχανικά και κους κους
Κατηγορία: β-4. Ελληνικά & παραδοσιακά: 1. Μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι
Κατηγορία: β-6. Για φοιτητές: 1. Μοσχαράκι σούπα με λαχανικά και κους κους
Me-nu.gr
με-νου & αγαπη

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου